Pendapat Kritis

RSS Feed

Menjawab tunang Saiful Bukhari

Kebetulan saya terjumpa dengan blog milik tunang Saiful Bukhari, pemuda yang membuat laporan polis terhadap DSAI dan mendakwa diliwat olehnya. Saya tidak akan membuat pautan luar kepada blog tersebut, kerana menghormati statusnya sebagai tunang kepada Saiful Bukhari dan ingin memberikannya sedikit private space (ruangan peribadi) untuk tidak dikaitkan dengan isu ini. Namun saya ingin mengulas kenyataannya yang ditulis di dalam Bahasa Inggeris seperti berikut:

i am well aware of the monstrous battle that is looming ahead. we will weather it out. insyallah we will come thru alright. no matter how long it takes. justice will prevail.

Ini seolah-olah dia membayangkan bahawa dia juga turut bersetuju dengan dakwaan yang dibuat oleh tunangnya. Harus diakui bahawa saya kagum dengan kesetiaannya mempertahankan maruah tunangnya tetapi dakwaan yang dibuat oleh tunangnya begitu serius dan tidak mungkin sesiapa pun akan mempercayai cerita Sodomi Part 2 ini. No matter how admirable your stand is, the fact remains that the odds are against you. Saya berharap saudari sedar akan hakikat ini dan meminta tunang saudari menarik balik fitnah yang telah dilemparkan terhadap DSAI.

03 Jul

27 komen »

  1. aku pun dah tgk blog tunang saiful tuh… yg aku confius..

    1. blog tu baru bukak smalam
    2. aku tak rasa tunang si saiful nie yg bukak kan blog tuh
    3. aku tak rasa pompuan cukup terer setup blog… tak caya meh kita test knowledge dia pasal blogspot…
    4. setup yg dia buat ala-ala org lama dlm blog.. siap gambar tepi kat side bar dia
    5. aku rasa blog propaganda UMNO bila belas kasihan org yg baca…
    6. blog tu puteri UMNO yg buat… sebab kaler PINK….

    aku tahu…..

    Komen ditulis oleh ahmad — Julai 3, 2008 @ 5:24 pm

  2. Aku nak tannya ko. Kenapa yg ko begitu pecaya tiada kebenaran dgn allegation si Saiful tu?
    Let the investigation be and done and tengoklah apa bukti2 yg ada. There are big possibilities that you might not aware of.
    He, AI, is not guilty until proven guilty then, let it be with the investigation.
    Ko rasa, gila ke apa si Saiful tu? If proven AI not guilty and evidence redirect to Saiful, surely dia masuk jail punya. So ko apa nak sibuk2 dgn tunang dia la apa la nak mocking dia. They surely have good reasons to make the allegation. Dont you wanna know about it?

    Snake.

    [MENJ: DSAI sudah terbukti tidak bersalah di dalam hal ini pada tahun 2004 dan adalah tidak masuk akal seseorang yang berusia 23 tahun boleh diliwat secara paksa oleh seseorang yang berusia 60 tahun. Allegation si Saiful memang jelas tiada asas, tiada sesiapa pun yang akan mempercayai tuduhan-tuduhannya kecuali kuncu-kunco UMNO dan yang sewaktu dengannya. Kalau ada bukti yang sebaliknya, nah, tunjukkanlah! Saya mencabar anda!]

    Komen ditulis oleh snake2711 — Julai 9, 2008 @ 5:12 pm

  3. come on snake2711, tanyala perempuan mana2, hatta perempuan dari ethopia atau kutub selatan.. mana diorg ingin lelaki yg tak berusaha langsung bermati-matian menahan perlakuan liwat keatasnya???…

    kalau bakal suami sendiri tak bole pertahankn maruahnnya sampai mati, macamna nk pertahankan bakal isteri dan anaknya dari kene rogol dan liwat??

    lainla kalau bakal isteri kena rogol n bakal suami terimanya, itu golongan yg berakal akan puji bakal suami camni..

    lainla juga kalu sisaiful kene belasah separuh koma dan kene liwat, barula golongan berakal percaya sikit saiful ni kene liwat,

    tapi sekrag saiful leh senyum2, jln pun cm biasa cm tk sakit je lubang tu.. hahha

    Komen ditulis oleh ularpe — Julai 9, 2008 @ 10:34 pm

  4. SURUH SI SIALFUL BAUKARI TU MINTA SONTOT KUDA PULAK MACAM MANA RASANYA…

    Komen ditulis oleh topguy — Julai 11, 2008 @ 10:20 am

  5. salam.. minat blog tunang saiful..boleh??

    terima kasih.. =)

    Komen ditulis oleh en albab.... — Ogos 3, 2008 @ 10:05 pm

  6. Yang kou org poning kepalo sibuk pasal “sekor” tu buat apo, tak do nak herankan, selero dio cam tu cara makan belakang, dunio dah berubah nak kiamat dah, banyakkan betobat nyahhhh…..

    Komen ditulis oleh Roze — Ogos 6, 2008 @ 2:13 pm

  7. Dlm zaman yg penuh kecanggihan ini, kalau nak pekena seseorang, buat le cara professional sikit. Buat le mcm dia org pekena Chua Soy Lek. Kalau setakat cakap mulut, babi pun bole cakap anwar sontot dia. Manusia setakat cakap mulut je, tak umph. Kalau ada vcd ke or any visual or aural, baru le orang bole caya sikit. Di sini saya nak tanya sikit, Berapa bayaran yang bole dapat sampai bontot tergadai????Kalau nak cari glamour murahan (termasuk tunang, family dan org2 terdekat), buat le cara terhormat sikit. Orang Islam sekarang nama je, perangai macam setan.

    Komen ditulis oleh john — Ogos 6, 2008 @ 2:21 pm

  8. pantat lah si saiful tu .dia telah d beri rasuah oleh kerajaan untuk menutup mulut oleh orang2 BN.kerajaan sekarang ni dah tak selamat sbb hati masing2 dah d jajah oleh SYIATAN. hancur lah nampaknya kerajaan kita. so fikir2 wahai org2 malaysia yang mana betul dan salah.semuanya terletak pada anda untuk menutunkan nya.

    Komen ditulis oleh zamri — Ogos 6, 2008 @ 4:21 pm

  9. orang kalau kena liwat paksa tu trauma tau tak ? ni tak ? jalan segak ..tegak .. takde mental distortion pun..rileks jek.. kalau nampak gelisah pun pasal gabra nak berlakon wayang macamana la lagi nak bagi rakyat percaya 10000% lah yang DSAI tu meliwat jubor si sepol nih.

    Bape juta la Najib/Paklah/BN bagi kat si Sepol ni? banyak juta ni..aku agak2 dalam puluhan juta RM jugak la.

    Aku saspek, tokong2 UMNO ni dah ready/standy je nak blah ke luar negara kalau DSAI jadi PM 16hb September ni..nak lari ke luar negara, takut kena tangkap, takut rahsia lendir jijik totok UMNO terbongkar

    Ape2hal pun, dosa, jijik, lendir UMNO kepada umat Melayu/Islam kat Tanah Melayu dgn Borneo ni cukup banyak daripada jasa.

    Tunggu dan lihat aje la..!!!

    Komen ditulis oleh aku jijik UMNO — Ogos 18, 2008 @ 12:55 am

  10. ak pun meluat tgk tektik kotor umno…. dioarg kena tgg dosa la nanti.. si saiful 2 satu hal sggp dia buat fitnah macm 2 sekali ingat ni perkara men2 ke….. dosa besar tau tak mebi skrd dia tak rasa la sbb dia dah junjung alquran pasal kena angkat sumpah.tgu la kau 2 3 thn nati pasti ade balasan yer……..duit punyer pasal beb… sgg buat pe saje….anwar tu tak de ms la nak buat keje terkutuk 2 ………jahat betul la puak2 umno ni………kau ingat kau dapat duit tu leh ikut kau masuk kubur ke……….kau tak takut azab dalam kubur ke…….

    Komen ditulis oleh anti umno — Ogos 19, 2008 @ 1:16 pm

  11. assalamualaikum. Alhamdulilah hari ini kita semua masih diberi peluang oleh Allah swt untuk terus hidup menjalankan tanggungjawab kita sebagai khalifah dimuka bumi. pertama sekali ingin saya nukilkan yang kita tidak seharusnya menambahkan kekeruhan yang semakin menjadi-jadi dikalangan kita dgn cerita2 yang x berfaedah. sebagai rakan seislam, kita seharusnya menyedarkan kita sesama sendiri akan akibat mengumpat atau menghina seseorg sedg kita tidak tahu siapa dia, bagaimana perwatakannya…. tidak baik menghukum seseorg hanya sekdg mendgr khabar berita yg x tahu asal usulnya.. agaplah ia 1 kelemahannya.. kita sepatutnya menunjuk jln yg btl bknnya mencanang cerita sekeliling kmpg… sedrlah 3 glngn yg x diterima doanya salah 1nya ialah orang yang memburuk org lain dlm kehidupannya. sedarlah kiamat mkn dekat rakan2… cptlah bertaubat dan meminta maaf pd orgnya…. urusan siapa yg btl atau salah biar Allah swt yg tentukan… kita sbg saudara seislam septtnya mendoakan ia mendpt petunjuk n hidayah dari Allah… sama2lah kita renungkan… smg kita semua ditempatkan bersama org2 yg beriman… mohon maaf jika nukilan ini mengecilkan hati anda.. saya cuma ingin meyelmtkan kita dr melakukan dosa yg mghlg kita ke syurga….

    Komen ditulis oleh zahrin zulkarnain — September 1, 2008 @ 6:40 am

  12. Salam sejahtera, pasal saiful tu, saya yakin 100% dia adalah gay. Kalaupun duburnya disondol, saya ingat itu bukan kerja DSAI tapi kanan gaynya. Tengok muka saiful memang macam gay. Apa alasan saya ?

    1. Kulitnya halus macam pompuan.
    2. Nampak tagap tapi sebenarnya lembek
    3. Suka pakai topi sebagai ganti tudung
    4. Pergerakannya ayu gitu
    5. Kawannya kebanyakan pompuan
    6. Tidak pasti nak kahwin kah tidak ( kenyataan terbaru ) sebab dia tiada selera dengan pompuan.

    Saya juga tidak setuju dengan zahrin zulkarnain ni, patut dia cakap sama datuk abdullah atau yang sewaktu dengannya dan bukan pandai bagi nasihat utk beberapa orang saja.. apa kau anjing umno ?

    Komen ditulis oleh tanaksabah — Disember 1, 2008 @ 12:04 pm

  13. masih lagi memperkatakan benda yang tiada faktanya,,Bangsaku sekalian,,kita sebagai umat iIslam tidak baik kutuk mengutuk dan kata mengata,,biarlah Allah yang menghukumnya,,desaklah Anwar Ibrahim angkat sumpah,,jangan berdolah dalih dan yang benar pasti benar,,jangan kita yang x tau ujung ppangkal menghukum orang,, sian saiful,,dia adalah mangsa sekarang,,dan jika dia x betul,,kita heret pula dia ke muka pengadilan,,sekarang biarlah kes ini dibicarakan,,tapi anwar bacul,,segala segi bacul yang brani susahkan rakyat sahaja dengan buat dementrasi,,ingat semua orang setuju demenstrasi,,elok2 leh balik awalberniaga dan sebagainya,,,tapi semuanya musnah akibat si bacul anwar,,,taubatlah kita,,biar allah yang tentukan..ALLAH MAHA BERKUASA

    [MENJ: Memang Allah yang Maha Kuasa, bukannya UMNgok dan para pengikut mereka macam anda.]

    Komen ditulis oleh bapak korang semua — Ogos 7, 2009 @ 1:56 am

  14. kepada tunang saiful carilah insan yg benar2 boleh menjadi pemimpin kepada anda dan keluarga kelak.

    Komen ditulis oleh iR sinaz — Oktober 10, 2009 @ 1:33 am

  15. Suruh bersumpah anwar tak nak… jadi tunggulah bicara, kita tengok apa bukti saiful.. apa bukti anwar… kalau tak percaya jugak kita tunggulah petunjuk Allah
    Apa bising-bising…jangan lah kita cakap tanpa bukti… nanti kita pula sama ikut ke neraka. Tapi tak tahulah kalau anda yakin 101% apa yang anda cakap betul…

    Komen ditulis oleh baha — Disember 26, 2009 @ 11:37 pm

  16. Salam. berrapa umur tunang si saiful tu? budak lagi pada andaian saya.berapa umur dia masa ke liwat 1 tahun 1998?…..apa yang dia tahu pasal yang tersirat? apa yang dia tahu pasal Special branch dan army intelligence?dia mungkin kenal ramai orang politik …..tapi itu tidak bermakna dia cukup ilmu di dada untuk mentafsir hal ini..yang tersirat…atau bahasa lainnya agenda politik ? Di Padang Matsirat Bolehla awak mempertahankan benang yang basah.. tapi di Padang Masyhar ?…. ada berani?.

    Major Hazard (Retired Malaysian Army)

    Komen ditulis oleh Salahuddin — Februari 3, 2010 @ 3:19 pm

  17. astaghfirullahalazim….
    sptotnya kta brdoa yg tbek utk anwar,saiful n sluruh umat islam…
    sbb mreka i2 sume adlh saudara kte…saudare ssma muslim…biarla kte sume ade pd jln yg lrus…agr iman kte sntiasa tguh…
    kte x berhak nk mghkum sesape..sbb kte jgk cme mnusia yg bnyk klmhnnya..
    sring mlkukan ksilpn…tpi pntu tobat sntiasa tbuka utk kte…insyaallah…
    sdrlah….nyawe dnie mkin lme mkin pndek…dlm kte bgduh ssme sndri…
    ade phk yg sronok lht kte brtelagah….klo nk tau lg…drpd korg g tgk website lucah..
    lbh bek korg g jejakitinggalanrasul.blogspot.com…lg stu g kt youtube….tgk ‘the arrival’…..k…

    Komen ditulis oleh mira — Februari 3, 2010 @ 7:19 pm

  18. salam… no komen

    Komen ditulis oleh sakaratul maut — Februari 11, 2010 @ 8:28 pm

  19. kalu tengok 22 pihak, huh taktahulah. tapi yang pasti di belakang 22 pihak ada pihak2 kuat yg menyokong. Tapi janganlah lagi kaitkan anuar dengan kes liwat 1, makhamah dunia dah bebaskan dah. Tutup cerita. Ni ada soalan2 untuk saiful, anggaplah saya seorang peguam anuar ye. Sila jawab dengan hati tenang. ni hanya testing je. soalan 1. Anda menuduh anuar meliwat anda dengan memasukkan zakarnya ke dalam anus anda. ya @ tidak. Soalan 2. Sekiranya zakar anuar dimasukkan ke dalam anus anda, apakah statement anda di hospital posrawi tentang anus anda sakit seperti dimasukkan plastik ke dalam anus. Soalan 3. Seorang yang diliwat secara paksa akan mengalami kesakitan atau kesan di kawasan anus, bagaimana anda boleh terangkan tiada kesan atau kesakitan pada anus anda oleh doktor posrawi. Soalan 4. Anda mengatakan tidak ada wang untuk melanjutkan cita-cita anda sebagai pilot kerana duit yg sedia ada digunaan untuk rawatan perubatan ibu anda, dari manakah anda mendapat duit paling kurang RM200k untuk mencapai cita2 anda itu.Soalan 5. Statement mengatakan anda diliwat beberapa kali sebelum 28, tapi mengapa anda seperti baru mendapat pengalaman pertama kali diliwat. Soalan 6. Hukum mengetahui, sekiranya meliwat dilakukan, saiful terpaksa berkerjasama dengan anuar untuk menonggeng dan mengangkang kaki supaya zakar dapat dimasukkan. Malah ky jelly pula tepaksa diletakkankerana tiada cacair asli terhasil. Anus pula terpaksa dibuka denga rela, jika tidak past saiful mc seminggu kerana tak dapat berjalan dengan betul jika diliwat secara paksa. Terangkan saiful peristiwa ini. Soalan 7. Boleh terangkan, kenapa selepas anuar bertanya can 1 fux you today, Saiful tak ada perasaan marah pun, malah berkerjasama dengan anuar untuk mandi dan memakai tuala, Adakah semasa perbuatan itu dibuat anuatr mengunakan senjata, bahan kimia, atau apa2 saja yang menjadi halangan Saiful untuk bertindak seperti lelaki normal, kuat, bermaruah yang akan melawan berhabis- habisan menjaga maruan seorang lelaki. Itu saja soalan buat masa ini. Kalau saiful dapat menjawab soalan2 ini dengan baik dan bermaruah mungkin masih ada masa depan saiful kat dunia ni. Ataupun 7 keturunan saiful akan dimalukan, itupun sekiranya saiful ada keturunan. Sapa@ perempuan kat sana yang nak kat di angkat tangan.?????

    Komen ditulis oleh suzzana — Februari 12, 2010 @ 9:25 am

  20. Salam..knpe Najib trlalu bodoh utk mmimpin negara..??

    (sila jwab dgn releven soalan ini)

    Komen ditulis oleh pingu — Februari 12, 2010 @ 11:23 pm

  21. kepada saiful.. kamu telah mecemarkan imej seorang lelaki dengan merelakan DSAI meliwat kamu… sama seperti mak nyah di lorong haji taib .. lepas ni kamu boleh joint kelab mereka.. Tahniah

    Komen ditulis oleh malek zen — Mac 24, 2010 @ 11:38 pm

  22. ni la melayu..
    wat malu jela oi kaumku..
    kite bgado.kaom len tesengeh sampai ke tlinge..
    pk2x kan la..

    Komen ditulis oleh Hussin — April 4, 2010 @ 2:11 pm

  23. can any1 here tell me they have trust in law enforcement and the judicary in our country??? judges are appointed by the PM, high ranking officers are appointed by the goverment !!! there is no seperation of powers in malaysia … in sodomy 1 anwar was found not gulty by Court of Appeal, still many dont know this

    Komen ditulis oleh Max — Mei 13, 2010 @ 11:12 pm

  24. apalah nak jadi dengan Melayu…tarak habis2 cerita toya dengan pungkok..
    reality nya kerana duit..pangkat dan kuasa…Melayu sanggup buat apa saja..
    Melayu boleh! jahanan Melayu!

    Komen ditulis oleh mat tan tuya — Mei 14, 2010 @ 10:21 am

  25. ape kebende ini beb??? bikin malu saja jobo d cucok….lu masih muda,mana mungkin u tidak dpt lwn org cucok jobo u??? lepas tu u kata dia paksa,sukarela…kuat gila itu Saitut……………

    Komen ditulis oleh samsul — Julai 19, 2010 @ 12:59 pm

  26. orang kalau umur dah lebih 60 tahun tenguk punkoq pompuan pun x naik.Inikan plak tenguk punkoq si sepol tu…kes dulu yg macam mamak tebar roti canai tu pun depa dok percaya…masaallah…Kalau DSAI tu nak pungkoq ratu dunia tu pun dia boleh bayar apa…x lah nak tutuh punkoq sepol tu….silap DSAI terlalu percayakan org2 yg macamtu keje dgnnya…lain kali ambil paris hilton jerla keje dgnnya….kalau org tuduh pun puas hati….sebab depa x dpt…hehehehehhe…aku yg muda ni pun tenguk pungkoq sepol terus kecut macam baby punya…heheheheh…

    Komen ditulis oleh pak yeop — Oktober 17, 2010 @ 8:34 pm

  27. apela si sepol tu..perangai cam kambin…da la xgrad blaja…pointer pun sengal je,tetibe leh jd someone..geli beb…ade ke najib jawab,sepol jmpe dier psl nak sembang psl nak mtk biasiswa..gile ape??org skang ade ke sembang psl ptptn ngan najib direct??ko dpt jmpe pegawai da cukup baik..nak jmpe pm semate2 psl biasiswa blajar..??najib ngan sepol same je bebal..lagi satu mangkuk si rosma..aku fuck blt ngan pmpn tu…da la rampas laki org,die pun secondhand,byk bunyi..amik ko kne sound ngan arwah endon dlu..pdan muke ko jalang.!!!

    Komen ditulis oleh pkr gombak — April 27, 2011 @ 9:47 am

Tinggalkan komen anda

Bedøvende kondomer er for alle mænd Kondomer med bedøvende creme er ikke kun for dig, der kommer meget tidligt i samlejet. Det er nemlig ikke din fejl, hvis du kommer hurtigere end din kvinde, for kvinder har af hormonelle årsager brug for at blive stimuleret i længere tid for at opnå orgasme. Prøv et Bedøvende kondom her.